Втори извънреден брифинг за деня от ГЕРБ. На него присъстват Георг

...
Втори извънреден брифинг за деня от ГЕРБ. На него присъстват Георг
Коментари Харесай

ГЕРБ в нов извънреден брифинг: Трифонов страхливо мълчи, Изборният кодекс е срамен и брутален

 Втори ексклузивен брифинг за деня от ГЕРБ. На него участват Георг Георгиев и Тома Биков. Сутринта министър председател в оставка насочи нападки към политическите си съперници и упрекна " Демократична България ", че ще наложи за снабдител на машините за гласоподаване компания, която е неин спонсор. Последва опровергаване oт Ивайло Мирчев, който написа следното във фейсбук:

" Много пъти съм твърдял, че  е измамник. Днес той за следващ път удостовери този факт като сподели, че компанията, която доставя хардуера за машинното гласоподаване в страната е спонсор и е дарявала пари на Да, България.

Това е безспорна неистина. Нито компанията, нито притежателят ѝ са измежду донорите ни.

В конференцията си през днешния ден Борисов изрече десетки неистини, направи серия внушения, които бяха безрезервно признати.

Имаме още доста работа до момента в който стигнем досега, в който този измамник и народен пакостник бъде изхвърлен от публичния ни живот, а за дейностите си бъде разследван и съден! "

Ето и акцентите от следобния брифинг на ГЕРБ.

" Днешният ни брифинг е предизвикан от една лъжа. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали самообладание и приемливост, само че към този момент не. Всяка една неистина ще бъде разкривана. 100 000 евро са вложили " Демократична България " в акция. Инвестиции в биткойни и дарения във мислена валута. Къде са сътрудниците, които носеха европейските отчети, в които се приказва за господство на закона, през днешния ден, когато желаят да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ ", сподели Георг Георгиев.

" Това, което следим сега като процеси, внезапно се разграничава от това, което се виждали от тях като политики в годините обратно. Както и сътрудника Станислав Трифонов, който стрaхливо замълча, когато трябваше да ръководи ", добави той.

Междувременно президентът разгласи, че привиква съвещания за състава на Централната изборна комисия в границите на новите си пълномощия, дадени от признатите предходната седмица промени в Изборния кодекс.

" Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези съвещания за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии би трябвало да дават отговор членовете на Централната изборна комисия ", сподели пък Биков.

" Целта е да завоюва втори мандат. Начинът по който се направи този Изборен кодекс е неприличен и жесток, знае ли се кой го е писал, какво е мнението на Венецианската комисия. Срамно е да разформироваш ЦИК и да я дадеш на президента по негово искане " ", добави Тома Биков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР